Briketai: tiek namams, tiek kepsninei

Artėjant vasaros sezonui, būtina pasirūpinti medžiagomis, kurias krausite į kepsninę. Juk tinkamai parinktas kuras gali užtikrinti, kad visi svečiai prašys dar vienos porcijos gerai iškepto patiekalo. Jei žiemą jūsų šildymo kuras buvo briketai, toli kuro kepsninei ieškoti nereikės.

Degiųjų medžiagų įtaka skoniui

Turbūt kiekvienam aišku, kad kepamų patiekalų skonis priklauso ne tik nuo panaudotų prieskonių, bet ir kuro, degiųjų medžiagų. Nors kai kurie vis dar kepdami sau maistą į laužą šliūkšteli kaitraus skysčio, turinčio pakelti temperatūrą, mūsų, kaip mėgėjų ekologų, nuomonė yra tokia: kepti reikia tik naudojantis natūraliomis medžiagomis. Būtent jos gali išlaikyti ir pakelti skonį į aukštesnį lygį.

Naudojamos cheminės medžiagos ant maisto palieka dirbtinį skonį, kuris gadina valgymo patirtį. Dar daugiau – nuo jų atsiradęs kvapas greitai gali įsigerti į jūsų drabužius. Tai dar viena priežastis naudoti natūralias medžiagas.

Ką ir kaip naudoti?

Paprastai kepant mėsą ar kitus produktus kepsninėje, yra naudojamos medžio anglys, o šašlykinėje  – malkos. Abi šios medžiagos gali tikti jūsų patiekalų gaminimui, tačiau jei turite pasirinkimą, geriau pirkite malkas, kurios vėliau sudegs iki anglių nei chemikalais jau padengtas anglis. Dar viena galima medžiaga yra briketai, kurie gali būti naudojami vietoje degiojo skysčio. Jie, sudėti kartu su malkomis, galės jas greičiau įkaitinti. Pasak http://kuro-granules.lt informacijos, tai tinkama medžiaga kaitrumui palaikyti dėl savo sausumo, nuo jų deginimo susidaro tik nedidelis kiekis pelenų, todėl gerai tinka kepsninėms.

Norėdami sukrauti maistui tinkamą kepti laužą, jūs turėtumėte:

  • apačioje padėti briketą (gali būti ir pusė jo);
  • jį apkrauti malkomis (statant namelį).

Tuomet jums reikės padegti briketą. Jis, greitai ir kaitriai uždega malkas, tad jos pakankamai sparčiai pavirsta anglimis, ant kurių galima jau kepti maistą.

Prieskoniai maistui

Jei norite, kad kepamas maistas turėtų įdomesnį skonį, galite į laužą taip pat įmesti tam tikrų prieskoninių žolelių. Galite rinktis šias žoleles:

  • rozmarinas: turi antioksidacinių savybių, vitaminų, suteikia švelnesnį skonį;
  • čiobrelis: turi daug mineralų, riebalų, padedančių kovoti su ligomis;
  • česnako laiškai;
  • raudonėliai.

Pasirinktas natūralus kuras (briketai ir malkos), natūralios žolelės padės užtikrinti ne tik kepamo maisto kokybę, bet ir išskirtinį skonį.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *